Kürtaj Nedir

İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması işlemi yıllarca kadınların korkulu rüyası haline gelmiştir. Kürtaj genel kullanılan adı ile rahim içinden bir doku almak anlamına gelir. Genellikle rahim içindeki gebeliğin özel bir yöntemle sonlandırılması, amacıyla yapılmaktadır.

Kürtaj işlemi gebelik sonlandırma dışında da tanı amaçlı biopsi veya tedavi amaçlı olarak yapılan bir işlem olarak da uygulanmaktadır. Bu işlem tıp dilinde D&C (dilatasyon ve küretaj) olarak ifade edilir.

Halk arasında, kürtaj işlemi için , “gebelik sonlandırma” , “küretaj” , “çocuk aldırma” ve “bebek aldırma” tabirleri de kullanılmaktadır.Oysa ki,kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığında kürtaj denildiğinde bir çok tanımlamayı içine almaktadır.

Kürtaj ile ilgili  sorunlarınız mı var? Daha geniş bilgi için bize ulaşın, Dr Tuğrul Abacıoğlu ücretsiz bir danışmanlık versin yada VİP hizmeti ile elemanımız sizi evinizden alsın, İstanbul trafiğinde sizlerin ulaşım,park yeri vs ile ilgilenmeden arabanın arkasında sevgiliniz yada eşinizle birlikte keyifli bir yolculuk yaparak stresinizi minimuma indirgeyelim... Bırakın kendinizi bize, size stressiz, rahat bir yolculuk yaptıralım.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vakumla Kürtaj Nasıl Yapılır ve Kürtaj Sonrası Bilgiler